Saturday, September 13, 2008

Skies

V sobotu vyrážíme do Kansas City. Posádka je následující: Já, Jan, Jan, Jana... a Lukáš. A v druhém autě Carlos, Kamila, Vanda, Jaro, Felix.

První zastávka je v Legends – nákupní zóna na okraji Kansas City. Prý vyhlášená. Obchody jako Nike a Adidas nesmí chybět. Jana nakupuje boty. Jedny na běhání a jedny na chození... A za polovinu pražských cen.

Následuje cesta do centra města. Prodíráme se spletencem nadjezdů, podjezdů, nájezdů a výjezdů. Parkujeme auto a jdeme se najíst. Mexická restaurace je naším útočištěm. Příjemná obsluha a chutné jídlo. Jen se vyznat v tom jídelním lístku:-)


Procházíme mezi budovami Downtownu. Pěkně vysoké. Navštěvujeme Power & Light District. A hned vedle je nová budova Sprint Center – v listopadu tam hrají Coldplay.

Přesouváme se na jih. Půlka výpravy jede autem, my statnější pěšky. Procházíme okolo starých cihlových baráků a za zády se rýsuje panorama Downtownu. A před námi „rostou“ budovy Crown Plazy. Na špičce jedné z nich je prý restaurace...


Vstupujeme do hotelu. Jsme naprosto nenápadní čeští turisté s baťůžky na zádech. Intuice nás vede k výtahům. Volíme nejvyšší patro – Skies. Do restaurace nás kupodivu pouští bez větších výhrad. Nic si neobjednáváme, jen fotíme. Všechno a ze všech stran. Podlaha se otáčí. A atmosféra luxusní restaurace se skleničkou vína za 10 dolarů je vážně narušena. Nemuseli bychom tolik hulákat...


Poslední akcí v Kansas City je baseballový zápas místních Royals proti Indiánům z Clevelandu. Klasika. Mega stadion. A opravdu mega obrazovka. Spousta lidí. A nuda. Hrajou to 3 hodiny a skóre je 3:1. Prý běžná praxe.

Takže už nám zbývá akorát zajít na NBA. A to bude určitě taky nuda. A NHL je odsud pěkně daleko...

1 comment:

Unknown said...

Listky na NBA pry nejsou za lidovku, takze esli se ti podari se tam dostat, tak se nacham taky zamestnat ve studentskym kapusu :-)