Tuesday, August 19, 2008

První den a hned barbekjů

Je sobota 16. srpna. Naše první ráno v USA. Vstáváme v 11 hodin. Naše paní domácí pro nás připravila snídani. Věřte tomu nebo ne, snídáme české koláče! Prý recept od prababičky. Snídaně je proložena vzpomínáním naší hostitelky na své předky – paní má pečlivě zdokumentovanou rodinu až do roku 1850, možná ještě dále.

Jedeme do města na prohlídku kampusu. Řídí paní a ukazuje, co vidíme okolo. Vzpomínám na svojí roudnickou babičku – taky dokáže pouštět volant a ukazovat na všechny strany, co právě můžeme vidět:-)

Na kampusu se scházíme s ostatními Čechy a 2 hodiny se procházíme. Vanda z ČZÚ ze Suchdola nám ukazuje svůj luxusní byteček, zatím zcela nezařízený, ale slibující hodně vděčných parties. Uvidíme.

Večer pořádáme na zahradě barbekju, hostime ještě další dva Čechy. Těm dělá homestay family týpek jménem Jef. Před půl rokem mu zabavili řidičák, takže klukům půjčil auto, aby za námi mohli dojet.

V půl deváté večer už zase přemáhám spánek. Přeci jen, 7 hodin časového posunu se na mě silně podepisuje. Přeji všem dobrou noc a jdu spát.

No comments: