Tuesday, August 19, 2008

Vzpomínáte, co je to dial up?

Velmi volný program měla neděle, kromě návštěvy místního plaveckého bazénu jsme nic nepodnikali. Takže zkusím menší filozování na volné téma.

Možná žijete ve stejné iluzi jako já. Že Amerika je zemí zaslíbenou internetu. Patrně opravdu je, ale jsou i výjimky...

...jak rádi byste si zatelefonovali po Skypu, nahráli pár fotek na Facebook, odeslali několik mailů! Čáru přes rozpočet může udělat jedině pomalé připojení na internet. A to je přesně náš případ. Naši domácí mají, věřte tomu nebo ne, klasické vytáčené připojení! Takže i načtení stránky typu www.centrum.cz trvá zhruba 30 vteřin. U nahrávání fotek se radši ani nepokouším.

Je to zvláštní, jak jsme na síti sítí závislí. Bez internetu si nezjistíte, které vyučované předměty jsou ještě volné, a na které už můžete zapomenout. Takový zvláštní pocit. Na TP si odpojení od internetu příjemně užíváme, ale tady, když potřebujete zařídit x věcí, a když vám každou chvíli píšou přátelé z Česka, abyste konečně něco napsali a pochlubili se fotkami, je to ubíjející. Už se moc těšíme na začátek roku, až se vše zajede do svých kolejí, až budeme skypovat, chatovat, facebookovat a kdovícoještě až do omrzení.

2 comments:

Unknown said...

Mame do Afriky poslat par dolaru na internet? :)

Unknown said...

Posli adresu svejch stariku a my ti poslem vobalky i se znamkama...